Makan Simple Untuk Pesakit Gout

By Mizz Coki - April 25, 2017

Ola!

Harini cuti umum sempena pertabalan DYMM SPB Yang Dipertuan Agong kita.  Takdelah nak merayap keluar.   Stay kat rumah je sebab cuaca pun panas gila dlm 31° celcius kut.

Anyway, since MIL takde kat rumah maka inilah peluang yang dinantikan untuk menguasai dapur katanya....

Lauk biasa-biasa je dik.  Ayam rebus dengan sawi pastu ikan gonjeng kata org Sarawak kita deep fry kasi rangup.  Haruslah ada sambal kicap pendamping. 

Ringkas dan selamat dimakan oleh pesakit gout kronik macam saya.  Kronik?  Iye.. Sebab dalam satu minggu pasti kena attack sekali.

Tinggi sangat uric acid dalam badan... Kesian :P

  • Share:

You Might Also Like

0 ulasan