KAU TAU KE TAK MAKSUD, "IN OPEN RELATIONSHIP"????

By Mizz Coki - Julai 28, 2015



Selalu nampak bebudak sekarang letak status hubungan mereka camni kat Facebook terutamanya. Tak kurang pula yang dah kahwin beranak pinak sampai dah ada cucu. Apa korang ingat Open Relationship bermakna nak cari kawan tak kira jantina ke? Nak gelak pun ada jugak. Tapi tak baik gelak kat orang. Sah-sah tak paham bahasa Inggeris. Tapi kalau hubby letak status in an Open Relationship, siap .. balik rumah nampak seekor Godzilla betina mengamuk!
Mengikut terjemahan Wikipedia, Open Relationship ini bermaksud; "An open relationship is an interpersonal relationship in which the parties want to be together but agree to a form of a non-monogamous relationship. This means that they agree that a romantic or intimate relationship with another person is accepted, permitted, or tolerated."


Maksudnya dalam bahasa kita; Hubungan terbuka dan interpersonal di mana kedua pihak yang ingin bersama-sama tetapi bersetuju kepada satu bentuk hubungan yang bukan monogami . Ini bermakna mereka bersetuju jika pasangan mengadakan hubungan romantis atau intim dengan orang lain diterima dan dibenarkan.

Kalau yang Muslim takpelah kalau nak ikatan halal asalkan isteri pertama setuju baru lah dapat bermadu.  Ini macam pelakon Hollywood dan artis sana ramai yang mengamalkan cara hidup begini.  Yang saya pernah baca, Will Smith, Robin Thicke, Ashton Kutcher... asalkan kalau mereka dengan perempuan lain, isteri mereka ikut tumpang sekatil.  Mampusssslah cara hidup yang agak kebinatangan!!!



INGAT!!
Kalau dah terlanjur letak status hubungan ke Open Relationship, tukar balik sekarang.
Saya tak paksa, sekadar mengingatkan.
Tengkiu.


xoxo, Mizz Coki

  • Share:

You Might Also Like

0 ulasan