Jom Minum Jamu!

By Mizz Coki - Jun 16, 2015


Tadi, si Lela datang bawa jamu la pulak.  Budak Lela ni memang selalu bawa makanan dan minuman yang best-best kat ofis.  Karipap frozen, jeli kelapa, biskut, kerepek, Mushroom Soup & Garlic Bread, Spaghetti, macam-macamlah.. dan hari ini Jus Mengkudu Asli serta Jamu home made, buatan neneknya, katanya.  Lela ni org Jawa jadi tak sah kalau tak minum Jamu.  Saya saya mengusik dia tadi, kenapa tak digendong pastu jerit-jerit panggil customer, "Jamu ne... jamu ne..." Hahahahh!!

Dah cuba hirup sekali tadi, pergghh!! Terasa segar dan panas melintasi anak tekak.  Ni memang power ni.  Satu botol  mineral 500ml dia jual RM10.  Oklah tu, untuk bekalan 2-3 hari.  Neng Lela bilang kalau minum dua kali sehari pun boleh, sekali sehari pun boleh.  Jamu buatan nenek dia ni bagus untuk lenguh badan, keletihan, yelah sebagai wanita berkarier ni, bila dah sampai rumah lemah longlai dah..... Tak cukup stamina.  Pastu dia siap bagitau, jamu ni pun tolak angin jugak jadi akan terjadilah letupan kecil bila mengamalkan minum jamu ni.  OKlah pembaca blog semua... Kita tengok nanti apa pulak efek minum jamu ni.... 


"Jamu ne... jamu ne kang ... mau nyoba?"


xoxo, 
Mizz Coki

  • Share:

You Might Also Like

0 ulasan