PINTEREST!

By Mizz Coki - November 28, 2014

Ola semua!!

Pinterest adalah virtual pinboard di mana anda boleh meng-upload foto atau gambar yang boleh dimasukkan ke dalam kategori-kategori (album atau folder) yang boleh di-customize namanya. Misalnya kategori ‘ food and drink ‘ anda boleh upload foto dan gambar makanan dan minuman yang anda sukai. Anda juga boleh re-pin foto mereka (seperti retweet pada Twitter) tanpa harus menjadi follower pemilik pinboard. Saya rasa ramai yang dah tahu pasal Pinterest kan?  

SAYA DAH MACAM KETAGIHAN PULAK!

Bila duduk breakfast, sambil-sambil tunggu makanan sampai saya bukak Pinterest... sebelum tidur malam pun saya mesti scroll foto-foto yang best-best belaka kat Pinterest.  Ya, bunyi agak pelik tapi apakah jenis foto-foto yang saya sukai?  

1.  Makanan

2.  Susunatur ruang rumah


3.  Plus size fashion


4.  DIY fashion


5.  Susunatur workstation kat pejabat (PALING SUKA GILA!)

6.  Resepi

7.  Bento / Bekalan makanan ke pejabat (SILA JANGAN KETAWA)

8.  Tips-tips kehidupan harian atau LIFE HACKS!!

Hehehe, tak tau kenapa tapi percayalah memang saya suka sangat-sangat akan Pinterest ni. Kalau ada foto atau tips-tips menarik memang cepat-cepat saya akan PIN kan terus!  Nak follow saya atau saja melepak tengok foto? KLIK SINI!

Orait, selamat melayan Pinterest.  Saya nak layan jugak tapi masih sempat update blog.  *Penat Otak*

xoxo,
Mizz Coki

  • Share:

You Might Also Like

0 ulasan