Selamat Tahun Baru Cina 2013!

By Mizz Coki - Februari 10, 2013

Baru je balik dari rumah uncle I untuk makan besar pada malam tahun baharu.  My aunty married to a Chinese so secara tidak langsung tradisi ini memang dah weols jalani sejak dulu lagi.  Wahhh dah macam orang Cina dah kan, eloklah tu, rupa pun dah macam Cina di Cinakan lagi, nama pun 1 Malaysia, boleh?


Gabby ni nyaris2 terbongkang tido gara2 nak tunggu tengah malam.  Projek mercun baik punya malam ni tak sia sia kami menyeberangi sempadan haritu semata mata nak beli mercun hahahahaha.  Ooopss!

Nampak tak hamper kat atas meja tu?? Kita beli tau.  Riaknye auwww.  Yelah, takde masa nak masak apa2 untuk uncle and aunty so tu jelah yang mampu.  Murah je.


Masa ni kan, telinga I dah disumbat dengan earphone sambil dengar lagu Glenn Fredly.  Haha.  Apedaaa derang bakor mercun kat gate tu, bingit tau.  Last year elok2 je jauh sikit. 

Ni satu lagi peringatan, kalau boleh janganlah memandu selepas tengah malam tahun baharu.  Bukan sebab hantu melayang ke apa, tapi ya ampun asap tebal gila wa cakap lu.  Kena guna highlight waktu driving dan tak boleh laju, ntar bisa ketabrakan di jalan.  Aduiii.  OK, sekian saja lintas langsung dari bilik tidur.  Tak tidur weh malam ni.  Alang2 kat FB, pukul empat pagi nanti kena pergi amik adik dan tunang dia nak hantar pegi airport.  Derang nak bercuti di Labuan.  Hmmmm.. memang sohihla berdengkur kat dalam kereta ni.
Tata! 



Bacaan tambahan uols.





Gong Xi Fa Chai!!

  • Share:

You Might Also Like

0 ulasan