Korset, baju dalam sendat!

By Mizz Coki - Januari 23, 2013

Ni kaulah punca tergerak hati I nak buat entri pasal korset, hahaha.. adoi.. gelak sampai tak keluar suara dan tak tertarik nafas sendiri. Hahahaha...  I mean, it's true right?  Come on-lah...

"HMM.. KEMPIS DI PERUT, TERSEMBUL DI DADA, ... OK LER TU" - Jessica  Simpson
Kakak Senduk, I really adore you especially part citer pasal korset tu hahaha.  Bukan apa teringat cerita masa mula mula bergiat cergas dalam bidang corset dan girdle bukan untuk dijual tapi dipakai sendiri.  Masa ni baru dua tiga tahun lepas bersalin.  Maka terjebaklah diriku dengan girdle dari Cosway.  Adoi... hahahaha.. gelak lagi.


Pakai girdle senang tapi nak menten seharian amatlah payah.  I makan sikit terlajak dah nak termuntah.  Belum lagi dengan rasa gatal sebab berpeluh.  Biasalah badan banyak lemak kuat berpeluh.  Peluh seekor paus gitu.  Memang gatal ok?

Pastu part yang best adalah bila nak kencing.  Adoiiii.. pernah sekali tu,...... dah sarat nak kencing, nak bukak punyalah payah sampai berpeluh peluh macam nak pengsan dibuatnya.  Lama jugak duduk kat toilet bowl tu nasib tak kena asthma attack.  Gile kan?  Kalau terkucil dalam seluar habislah..habislah hancing hahahahhaa...

Pernah jugak kena provoke dengan seorang seller Premium Beautiful.  I tak berapa suka kalau seller ni main paksa paksa.  Aggressive marketing konon.

"I tak boleh pakailah, baju pun size XXXXL.  gila apa nak berkorset korset"

"Taaak.. dia boleh custom kan ikut size badan.. sapa cakap tak boleh???"

"Well, kalau dia custom kan untuk kita of course lah harga dia ikut custom sekali... takkan dapat dua ribu punya, memang kena bayar lebih!"  

I bayangkan pakai korset tu kena tiap tiap hari, kalau beli sepasang takkan lah nak guna tujuh hari straight sampai bau bacem!

Banyak cara lain untuk nampak cantik dan ramping serta langsing macam pinggang kerengga.  Tapi agak agaklah sikit dan ikut kemampuan.  Dah beli korset mahal mahal, guna kredit kad pastu berat kaki nak melangkah ke ATM pergi bayar tiap tiap bulan, kalau berkesan takpe jugak.  Kalau pakai ala yang yok tak payahlah...

Hendak seribu daya, tak nak seribu dalih
Korset mahal gila, semua dalam RM seribu lebih!!


xoxo,
korset or not to korset?


****************************************************
Promosi!

KLIK GAMBAR UTK LIHAT DGN. LEBIH JELAS
PRODUK TERLAJAK LARIS!
Bedak Arab : Kokuryu : Super Summer Cake 
HARGA :RM50 (+ RM5 utk poslaju)

(Hanya Orange Blush yang tinggal, booking cepat)

Memang laris, saya tak menyempat nak upload gambar, baru sebarkan cerita banyak sudah sold out.



  • Share:

You Might Also Like

1 ulasan