Harus Terpisah...

By Mizz Coki - Januari 03, 2013

Lately syiok dengar lagu Cakra Khan yang judulnya 'Harus Terpisah'.  Suara Cakra sangat bagus dan bila sekali dengar macam vokalis kumpulan Illusi cross dengan lenggok Afgan.  Kumpulan Illusi ni band lama dulu  dulu tahun 90-an.  I ni jenis yang cepat sangat tangkap leleh bila melodi dah menujah telinga haruslah lirik menusuk jiwa.  Tiba-tiba teringat kisah lama,  habislah berdrama bagai.  1 Januari 1997.  Dah enam belas tahun dah tapi I masih ingat dengan segarnya, I declared dgn my ex masa new year.  It was the happiest moment in my life.

But deep within, mohon maaf readers, ... betul-betul tak boleh lupakan dia tapi bukan bermaksud I am still hoping for him.  I'm happily married dah nak masuk 13 tahun dah.... and, dia dah meninggal enam tahun dulu.  Cinta kami sudah lama berkubur sejak kami putus dulu.  Lagu Cakra ni betul-betul macam kisah kiterang.  Kalau korang dengar lagu ni dan silalah baca lirik dia baru korang paham cerita kita orang dulu...

Cinta takkan dapat dipertahankan kalau salah seorang sahaja yang cuba mempertahankan keutuhan sebuah cinta walhal seorang lagi sewenang-wenangnya melukai hati kita.  Apabila sudah terluka, dia kembali untuk mengubati tetapi hanya untuk seketika sebelum hati kita berkecai lagi untuk kedua kalinya.  



Sendiri, sendiri ku diam, diam dan merenung

Merenungkan jalan yang kan membawaku pergi
Pergi tuk menjauh, menjauh darimu
Darimu yang mulai berhenti
Berhenti mencoba, mencoba bertahan
Bertahan untuk terus bersamaku


Ku berlari kau terdiam

Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali



Ku coba meraih mimpi
Kau coba 'tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu



Bayangkan.. bayangkan ku hilang, hilang tak kembali
Kembali untuk mempertanyakan lagi cinta
Cintamu yang mungkin, mungkin tak berarti
Berarti untuk ku rindukan



Ku berlari kau terdiam
Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali



Ku coba meraih mimpi
Kau coba 'tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu



Ini harusnya kita coba saling melupakan
Lupakan, lupakan kita pernah saling bersama




..... siapa boleh lupakan, cinta SERIUS yang pertama, kan?   Maaf, I tak mau jadi orang ketiga.  Dunia ni masih luas dan Tuhan dah tetapkan jodoh kita.  Seseorang yang akan menyayangi kita lebih dari nyawanya sendiri. I dah jumpa dah, so korang jangan lah fikirkan sangat kalau hubungan kalian dikhianati.  Cinta pasti datang bila kita sabar.

Emo tetiba... :(



xoxo,
semoga kau tenang di sana, terima kasih cinta untuk segalanya... 

  • Share:

You Might Also Like

2 ulasan