Ditimbun Minit Minit Mesyuarat yang Menimbun *sigh

By Mizz Coki - Januari 30, 2013

Sekadar keluhan di atas blogspot.
Sekarang jam dah satu setengah pagi.  Mata ni belum jugak nak menutup dan berdengkur.  Encik Habi sudah pun berlayar sampai Sulawesi.

OK, topik arini ni saja nak meroyan pasal meeting | mesyuarat | rapat etc etc etc! Followers blog ni dah maklum yang I kerja sebagai apa.  Salah satu dari cabang tugas adalah mengambil minit mesyuarat.  Jujur I katakan, I tension everytime mesyuarat.  Ini berjaya dibuktikan dengan setiap minggu masa meeting ada-ada je complain dan pembetulan daripada ahli mesyuarat.

Gasak korang.

Janji aku dah taip, ada aku kesah?


Meeting tak akan berjaya kalau tiada solusinya.  Tiada tindakan.  Tiada penyelesaian.  Bermakna tidak produktif dan  hanya membazir masa, tenaga, elektrik dan wang untuk belanja kudapan.  

Bulan ni ada 5 kali mesyuarat.
Tak boleh tangguh-tangguh buat minit.

STRESS GILER.

Pastu ada benda tak best lagi.
bulan Februari pendek kan?
Tapi ada 6 mesyuarat I kena attend.
Cam siot.

Mesyuarat Pengurusan, 
Mesyuarat Pagi (3 kali), 
Mesyuarat Validasi, 
Mesyuarat dengan Seksyen Pembangunan.

Uggggghh!!






  • Share:

You Might Also Like

2 ulasan