Harro Harro!

By Mizz Coki - Julai 15, 2012

Tak sah kalo takde gambo karipap jadi mukadimah entri kat blog ni.
Hahahawau.


Saja nak membebel, kesian blog ni takut jadi terbiar kang dia merajuk sapa susah ye dak?

Hari Khamis, 12 Julai adalah harijadi boss.
Pagi-pagi dah sms kat dia wish Happy Birthday.
Boss dah masuk 55 tahun bermakna aku ada 3 tahun lagi berkhidmat untuk dia.
Dia ni kan memang boss yang terbaik selepas Dr. Raja dan Dr. Zul.
Tak penah nampak boss ni marah-marah tau.
Agaknya camtu kot perangai orang yang belajar Psikologi ni.

Sebut pasal psikologi ni.
Kadang-kadang kalau time PMS tak betul aku suka marah-marah orang tak tentu pasal.
Pernah one time aku hangin satu badan then tiba-tiba jerkah si Gabby (kesian anak Mama).
Dia tak melawan tapi boleh pulak dia sound aku balik,

I THINK YOU SHOULD SEEK HELP FROM YOUR BOSS-LAH MAMA.  YOU MUST GO & SEE A SPECIALIST.

Why do I have to?

BECAUSE YOU CANNOT CONTROL YOUR ANGER, YOUR TEMPER, YOU LIKE TO SCREAM AT PEOPLE!

Specialist 'my foot' you! Mind your own business, now let me give you some more exercises.  We start our day with Science, yayy!! 

Ya.
I hate to admit it.
There are two things that annoy me so much.

Pertama, don't ever try to wake me up macam Jabatan Agama nak tangkap orang berkhalwat, hantam pintu kuat-kuat especially untuk orang kat rumah. Aku memang dah bangun on the weekend seawal 7 pagi tapi tak keluar bilik sampai semua order customers, packing siap pukul 9 pagi.  Lepas tu baru aku keluar breakfast dan deliver barang kat customer.  

Kedua, jangan sesekali masuk bilik tidur orang tanpa kebenaran.  Prinsip ini sudah lama aku pegang  dan diwarisi dari orang tua aku. I'm not kurang ajar OK?  Mendiang ayah selalu pesan dulu, bilik tidur adalah tempat tersembunyinya 1001 rahsia dalam rumahtangga pasangan.  From sexuality to financial jadi adalah tidak elok masuk bilik tidur orang sesuka hati tanpa mengetuk pintu atau meminta kebenaran dari tuan empunya bilik.

So, Cik Anonymous, you don't know what is going on around my world jadi kamu tidak layak untuk judge aku dan orang-orang di sekeliling kehidupan aku OK?  Kalau kamu belum kahwin aku doakan kamu cepat-cepat berkahwin dan duduk dengan  mertua bertahun-tahun.  Aku dah masuk 13 tahun dan masih survive dan aku tak pasti kalau kamu boleh bertahan selama aku.  Komen kamu sangat jahat dan aku nyaris-nyaris dan COPY & PASTE kat sini dengan harapan, pembaca lain dapat mengutuk kamu mintak2 dalam 44 orang supaya jadi KENYATAAN.  Oh ya lupa nak cakap sebenarnya Bahasa Melayu Sarawak kamu sangat burok dan aku ketawa berdekah-dekah, nampak sangat kamu pun sebangsa dengan aku.  
Lain kali edit dolok ayat-ayat kau ya, ada hati maok nganok orang. Haha....

  • Share:

You Might Also Like

1 ulasan