LOVE COMMUNITY - BAZAAR FOR YOUNG ENTREPRENEURS

By Mizz Coki - Mei 14, 2012

Ini entri agak basi noks.

OK.
1 Mei lepas aku menggedikkan diri ikut kawan-kawan bukak booth LOVE COMMUNITY - BAZAAR FOR YOUNG ENTREPRENEURS.
Wah, young katanya hahahahah walhal kertu. *cough*
Jom, lets tengok the gambar-gambar!


Selamat datang ke booth kami.  Tekan satu untuk bahasa Inggeris, tekan dua untuk bahasa Jawa.. Hekekekeke...




Memang penat tak terkira.
Kami berada kat situ daripada jam 5:40 pagi sehingga 2:00 petang.
Kena sampai awal beb, nak setting meja bagai.
Lepas tu barulah siap-siap beli breakfast so kami makan Mushroom Kolo Mee yang sangat power.
Masuk mulut je terus kata; Oh My Tom Abang Saufi sangat sedap gila OK?

Seronok sangat sebab ramai kawan-kawan yang ikut so tidak terasa diriku begitu asing di bumi alien itu.
Rezeki memang murah, ada customer siap belikan cuppies dan makan FREE.
My bestie pulak memang jual cuppies pun dia bagi cuppies FREE untuk makan kat situ dan bawak balik untuk Gabby.
Bertambah-tambah pulak kalori haritu ditambah lagi dengan hubby yang konon-konon jadi assistant konon tapi selalu lesap di tengah orang ramai.
Takde lain kerjanya melainkan membeli mee goreng lah, sandwich lah, air tebu lah.....
Pandai ko ye.
Aku ko padat2kan dengan lemak.
Suami sayang lettewwww...

Anyway,
Aku tau mesti korang tertanya2 aku ada untung tak haritu.
Ye noks.
Hasil jualan haritu boleh bukak dalam 7-8 booth lagi sebab sewa murah giler dalam RM40 tunai sahaja.
Not bad kan?

Tapi seronok lah,
Penat-penat pun at least ada buat promosi.
Sekurang-kurangnya orang tau kewujudan kita sebab rata-rata yang berjualan haritu memang promote dan market barangan mereka via Facebook.

Mizz Coki dan Jessica.

Tapi paling seronok bila kawan2 dari luar datang dan beri support buat kita.
Tak beli pun takpe.
Janji bagi support.
Rasa lebih bersemangat!!





  • Share:

You Might Also Like

2 ulasan