Wrap Up Minggu Lepas

By Mizz Coki - April 23, 2012

Hanya selepas tengah malam masuk hari Isnin je dapat buat apdet blog.
Ala, tiap-tiap hari masuk pun bukannya ramai yang masuk baca blog ni.
Tengok statistik cuma buat sakit jantung je.
Pertama sebab boring, I mean entri boring takde cite lain mesti citer lapar.

Kannn??
Lapar.
Perut tak pernah penuh haha.

Pastu cite pasal makan.
Dah lapar mestila cita makan betul tak?


Onde-onde atau Buah Melaka adik aku buat Jumaat lepas.
Sedap weh.
Siap tapau bawak balik rumah.
Takde sempatnya aku nak buat sendiri.
Sebab lebih suka ngap.

Hujung minggu pun keluar hanya untuk breakfast.
Dah kopi kat rumah tak sedap, kat kedai la sedap haha.
Hantar stok felt ke rumah customer, servis terbaik siap hantar sampai depan rumah.
Balik rumah jahit felt lagi.

Ni keychain untuk teman seofis.
Dia mintak teddy bear atau apa-apa design takpe.
Apa barang Teddy Bear pada zaman teknologi sedang memecut laju ni.


WhatsApp keychain.
Hakikatnya takde maknanya WhatsApp ni, orang sekarang dah guna Viber dan Line.
Sungguh pantas teknologi zaman sekarang.
Asal ada internet tak kira la WiFi ke 3G ke (sekarang dah guna 4G dah)
Ambik kesempatan yang patut.
Sejak bil henpon bulan ni melambung ke RM110.80
Rasa nak pengsan pun ada jugak bila tengok bil.

Hajat di hati pun nak sambungkan WiFi ke Astro.
Bil Astro rumah kiterang adalah RM132.50 fixed rate.
ASTERUK A**HOLE.
Beyond HD la punya pasal.
Tapi tak terpikir ke one day pihak ASTRO akan lock ke apa ke kan?
Yelah, dah sambung ke WiFi tengok FREE lah tanpa bayaran.
Mau lingkup ASTRO dalam masa 5-6 tahun akan datang.
Kat Sarawak ni rata-rata orang beli parabola.
Rumah nenek aku kat kampung ada parabola pastu manjang je siaran Indonesia huuisssh.

Tapi kensel la hajat nak pasang parabola.
Kang ada mak mertua tengah malam tertonton adegan yang tak sepatutnya ditonton.
Sapa yang susah??





  • Share:

You Might Also Like

2 ulasan