Gosip Hangat : Skandal Datuk Shafie Apdal & Zahida Rafik!!

By Mizz Coki - April 20, 2012

Sepandai-pandai tupai melompat..
Akhirnya bla bla .....
Tak moden la pantun ni.

Cuba yang lain pulak.
Sepandai-pandai Indon semunyik dalam lemari,
Akhirnya dicekup RELA dan Bang Mazidul juga.. (amacam?)
Selamat pagi dan salam sejahtera saya ucapkan kepada hadirin dan hadirat yang membaca blog ini.

Pagi-pagi sampai ofis, bukak PC bukak Facebook bukak beg mekap dan mata terus terpaku kat artikel berita dalam Yahoo Malaysia.
Plastik karipap pun dibuka, air mineral sudah tersedia, apa lagi sambil skrol terus mata saya pinned on the latest gossip yang masih panas menggila, kita tengok cemana la kalau keluar kat berita utama kat TV.


Berita sepenuhnya DI SINI;

Only a few things for notation which really choke me up,

"Datuk akan berjumpa secara rahsia dengan Zahida di beberapa hotel terkemuka di sekitar Kuala Lumpur pada setiap hujung minggu. Setiap kali selepas perjumpaan itu, Datuk akan memberikan wang sebanyak RM100,00 hingga ke RM200,00. Wang tunai tersebut kemudiannya akan dibawa ke bank oleh Zahida ditemani saya dan dimasukkan ke dalam akaun Maybank milik Zahida di Menara Perkeso, Ampang."
"Pada bulan Oktober 2011 sahaja ada dua transaksi iaitu RM36,000 dan RM26,000. Maknanya pada bulan itu sebanyak RM68,000 tunai yang diambil Noor Azman untuk dimasukkan ke dalam akaun Zahida Rafik.  Pada November 2011 pula sebanyak RM118,000 dan pada Disember pula sebanyak RM333,000 serta pada Januari 2012 sebanyak RM510,000. Kalau saya jumlahkan kesemuanya ia lebih kurang RM1.4 juta dalam masa empat bulan menteri itu berikan tunai kepada Zahida Rafik," katanya.

Zuraidi juga turut mendedahkan, Zahida memiliki sebuah kereta mewah jenis BMW 6 Series ,Porshe, Toyota Harrier dan juga rumah bernilai RM2.9 juta.
Sebelum itu, Zahida pernah ditanya mengenai statusnya yang dikatakan dibela oleh golongan VIP namun telah dinafikan dan memberitahu duit yang dimiliki sekarang adalah hasil daripada perniagaan yang dijalankan sejak beberapa tahun yang lepas.

Yelah tu.
Perniagaan jual badan.
.... Tanya sama pokok.... apa sebab goyang.... la la la la lupa lirik.. 
*Hiccup!



  • Share:

You Might Also Like

4 ulasan