Popia Basah Adalah Nyams Skals Uols!

By Mizz Coki - Februari 09, 2012

Meh kita tengok dulu foto kat bawah.
Nak lagi best?
Klik untuk lihat imej kalau tak cukup besar.





Dah drooling tak?
Hakakakaka....
Popia Basah ni biasanya aku beli kalau tak sempat singgah breakfast.
Biasanya beli satu popia untuk breakfast dan sebungkus nasi lemak untuk lunch.
Cukup untuk alas perut kat ofis.
Oh jangan lupa Kopi O.
Sedap ngap ngap Popia ni depan PC sambil main Sims Social.
Ketagihan sungguhhhh hahahaa....

Biasa beli dari peniaga Cina.
Aku pernah beli yang orang Melayu buat tapi rasa tak sama.
Rahsia kesedapan popia ni bergantung kepada sos dan kombinasi sayur-sayuiran yang jadi inti dia ni.
Sos dia mesti pedas manis dan ada taburan kacang tanah tumbuk kasar.
Favorit sayur mesti ada sengkuang, carrot dan taugeh.
Ada satu tempat ni dia alas dulu dengan daun salad.
OMG.
Pengsan.
Pastu siap mintak extra pedas dengan aunty tu.
Kadang-kadang ada isi udang dan ayam.
Kadang-kadang cuma ada tauhu cincang.

Anyway, makan popia ni memang menyihatkan.
Tak bergoreng dan berminyak.
Penuh sayur-sayuran.
Yang paling penting, MENGENYANGKAN!

That is how I start my day, yeah!










  • Share:

You Might Also Like

0 ulasan