Testing Mainan Baru Tora Datang Lagi dengan Xperia Neo!

By Mizz Coki - September 20, 2011

Saya kan suka membebel sampai telinga suami saya kena bisol macam masa Raya haritu, nasib baik tidak keluar nanah haha... Kali ini saya membebel pasal BB saya.  Sudah setahun saya pakai BB saya rasanya mau beralih ke hp lain.  Suami saya memang sudah menjangkakan perangai tiga suku isteri dia ini cepat bosan nasib baik tidak bosan dengan suami dia sebab kalau ikut kiraan tahun jangan-jangan sudah 11 kali tukar suami muakakakaka!  Uppsss.

Jadi saya kan suka amik gambar, upload Facebook atau buat entri blog jadi BB saya ini kuat tongoi dia punya kamera kan 2mp saya sampai saya jadi juling pergi edit sama dia.  Jadi pada satu hari lepas Hari Raya itu macam biasa cuti tiada apa buat kat rumah kan jadi suami saya bawa saya keluar pergi OneTJ, mau bikin apa? Beli laptop baru lagikah? Gila apa??  Bukan bah, aku mau kau tengok hp apa kau mau....

Bahhh... zereki woi zereki! Dalam hati sudah ada ketetapan sebab terjebak sama entri cik Epal itu bah. OK.  Pendek cerita, hati saya ini kan mau .. mau ... angkat itu HTC ChaCha!!  Sana sini situ sinun orang sakap-sakap pasal ChaCha ini mestilah saya tidak mau tinggal maklumlah saya kan pengidap penyakit F.O.M.O (Google sendiri lah!).  Saya sudah kechiwa bila ah chai situ bilang stok ChaCha sudah habis di Kuching.  Aih? Laku sangat kah??  Best sangatkah sampai tiada stok di Kuching mau tunggu stok baru sampai kata dia orang.

Dengan nada kecewa kami melangkah pergi ke Wisma Saberkas, pun dapat jawapan sama!  Tiada stok.  Tiba-tiba kan Ah Chai kedai ni telah mengayat saya dengan ayat paling power dan berkesan sampai saya jatuh cinta bukan sama dia tapi Sony Ericsson Xperia NEO.  Ngehehee..  Antara ayat-ayat dia pergi ayat saya ini maciam,

"SE XNeo sama Cha Cha sama harga lorrr..." RM1099 (Thanks hubby! )

"Rugi kalau lu ambik itu ChaCha sebab engine Sony lagi baru dan laju (kuasa kelajuan internet la ni)"

"Ini alang-alang dia punya camera, tapi SE XNeo ada 8megapixel camera dan dia punya video kalau lu main macam TV punya kualiti, dia ada SONY BRAVIA ENGINE!!"


"ChaCha punya Android lama punya bagus lu angkat ini SE XNeo baru pun baru.. " -->  Ye, saya Google dah di internet dan betul ini the latest SE punya phone announced in February 2011.  Ada lagi yang terbaru (Xperia Arc 8)  tapi belum sampai sini, announced August 2011. 


ATAU YANG INI?




Memang tidak saya nafikan, SE memang terbaiklah, iyelah dulu orang ada Blackberry saya pun jadi F.O.M.O, terus angkat satu tapi bila tengok camera dia kureng baik jadi lepas genap setahun saya guna Blackberry terus mau tukar.  Laki saya kan sudah boring dengar saya hari-hari membebel pasal setting DiGi Unlimited Internet for Blackberry yang mungkin lari kut?  Saya kena potong sampai RM8 satu hari terus saya bilang saya setuju dengan henpon ini.

Ini gambar-gambar yang saya ambil di Boulevard Mall, Kuching.


Fireball!  Takde fire, rasa cokelat sedap!


Kat seksyen bunga.. bunga matahari adalah antara bunga favorit saya.


Lihat, betapa keringnya Chic Pie ni.  Berapa hari sudah kuar masuk fridge kemudian kasi panas dan jual??



Bukan Macaroon tapi Fireball yang ala-ala Tokiwado itu.

Kalau perasan gambar dalam blog untuk 2 minggu lepas memang saya sudah guna henpon ni, saya paling suka gambar entri saya borong durian itu.  Kualiti fuyooo!

Nah, kan senang kerja saya sekarang.  Dah ambik gambar, upload cuma adjust sikit-sikit dan walla!!!  Gambar cantik dan saya percaya sebab since saya letak foto kraf felt saya yang cantik rezeki saya datang  tanpa putus-putus.  Syukran!  Oh pasal unlimited internet itu saya kan pengguna tegar DiGi so I go for the RM15 - per- week for 3G connection.  :D Ngehehe! 

Enough said, I've got myself errkk hubby got me lah,  a superb Android phone.

  • Share:

You Might Also Like

6 ulasan