Pegang Tangan Perempuan Je Boleh Mengandung??

By Mizz Coki - Ogos 20, 2011

Wah. Couple yang tengah bercinta mesti tak nak pegang tangan lepas ni. :p

Beberapa malam yang lepas, aku macam biasa jahit felt sambil menonton movie kat YouTube.  Kali ni takde pocong, kuntilanak, genderowo dari seberang.  Takde paspot.  Haha.  Aku tengok citer apa?  Ce teka, ce teka....

Haaaa.. ngengada tanya orang.  OK.  AKU TAK BODOH.  Eh eh, bukan akulah tapi tajuk movie tu AKU TAK BODOH.  Memang terbaek jalan cerita dia.



Apa yang aku nak gelak sini bila mana scene si Jefri tu dikenakan oleh geng-geng sekelas dia.  Sebab dia pegang-pegang tangan Fatin masa persembahan kelas derang so kalau pegang tangan boleh mengandung!  HAHA!

Well, this thing actually happens la nok.  My own hubby masa skolah rendah, kan cikgu selalu suruh buat bulatan masa PJ right?  Jadi yang mangsanya hubby and his buddy ni dikepit bebudak perempuan.  Cikgu tu punyalah bengang suruh derang pegang tangan bebudak perempuan derang refused.  Bila cikgu tanya kenapa, dia jawab;

TAK BOLEH PEGANG CIKGU.

Kenapa Tak Boleh Pulak?

NANTI PEREMPUAN MENGANDONG!

Cikgu tu punyalah ketawa sampai senak perut, terbahak-bahak dengar jawapan hubby.  OK.  Think of the positive side.  The other's perspective.  The moral of this funny story.  Orang zaman dulu memang strict when it comes to parenting.  So anak dara kalau berpacaran tak boleh pegang-pegang takut termengendong katanya.  Walhal from pegang tangan jadi seluk-menyeluk lepas tu bukak-membukak pastu kembung-mengembung sembilan bulan.  Itu rasional di sebalik mitos pegang tangan ini.

Rasa-rasanya aku nak aplikasikan method yang sama to Gabby.  Now she's coming to 11, hmmm dua tiga tahun lagi mesti ada crush but not with Justin Bieber or Lionel Messi yang tak hensem tu.  For sure mesti budak-budak sekolah St. Joe HAHA!  

Tengoklah nanti......


  • Share:

You Might Also Like

1 ulasan