Bukan Entri Lucah So Tengok dan Dok Diam-Diam Tau.

By Mizz Coki - Ogos 15, 2011


Orang putih tengok benda ni, nama dia kiut, comel, rasa nak geget.  Kalau kau sebut nama patung ni depan mak kau memang kena bagi penyepak sedas kat muka.  Lain padang lain belalang, lain negara lain sebutan derang.  Ambil contohlah, Malaysia dan Indonesia.

Kita panggil office itu pejabat, mereka KANTOR...
Kita panggil ketua jabatan itu boss, bagi mereka boss mereka itu PEJABAT
Kita panggil orang-orang seni yang buat filem, buku semua itu karyawan, mereka pulak karyawan tu ORANG KERJA KAT OPIS , KAKITANGAN OFIS MEREKA
dan banyak lagilah, aku list down mesti tak habis sampai besok punya.  


Itu perkataan yang biasa-biasa tapi kalau macam yang kat bawah ni?

Malaysia - Indonesia

punggung - PANT*T
memek (kita selalu panggil kucing kita Memek) - alat sulit wanita

Aku pernah jumpa nama orang Jawa kat sini, contoh nya Misnah binti Kontol.  Dalam bahasa Indonesia, kontol itu maksudnya alat sulit laki-laki koq.  Kan lucu, 'bapak Misnah ada kontol' hahaha!!

Masuk dapur lagilah.... dengan ketan (pulut), ubi kayu (singkong), jengkol (jering), jamur (cendawan), merica bubuk (serbuk lada sulah), jahe (halia), kobis (kol), cabe (cili), wortel (carrot), itik (bebek), ketam (kepiting), lipas (kecoak), kulkas (peti sejuk), asbak (ashtray).

Hahahahahaha..... so jangan lupa memorize, sila hafal so petang ni boleh tengok sinetron kat TV.

Ngomong-ngomong mulai hari ini 15 Ogos 2011, Indo Pek tak de yang gratis (FREE) lagi kan?  Kena beli la macam ni!  Tapi kebanyakan movie yang derang main aku dah tengok dalam YouTube dah so rasa macam rugi je purchase Indo Pek ni.

Tengoklah, kalau channel 411 - 413 movies dia macam haremmm (movies lama asik ulang-ulang), maybe aku kan beli Indo Pek ni.


  • Share:

You Might Also Like

3 ulasan