Mizz Coki is an Indonesian Freak!

By Mizz Coki - Julai 04, 2011

Sounds freaky enuff?

Iyolah jang.  Ekau suko K-Pop, J-Pop, Paddle Pop ni ha, den nak kobarkan kek sini, den suko eh dongan apo-apo lah yang kek Indonesia nuu. Hahahahah!  Sampai Gabby pun panggil aku Indo-Freak-Momma.  Tak kisahlah, kat ofis lama pun orang panggil aku 'IBU' aku tak kesah jah.  Minat punya pasal kan.

Sejarah aku minat sangat pasal Indonesia ni berawal dari muzik.  Aku masih ingat lagi radio lama kiterang dulu kan 2 in 1.  Pemain kaset dan piring hitam, perggghhh.....  So aku layan jugak piring hitam bapak aku especially lagu-lagu dari KOES PLUS (sebutan 'KUS').


Koes Plus.  Rambut dan seluar stylo OK?


Dian Piesesha.  Ingat tak lagu TAK INGIN SENDIRI?  Yang lirik dia.."Aku masih seperti yang dulu, menunggumu sampai akhir hidupku, kesetiaanku tak luntur hatiku rela berkorban demi keutuhan kau dan aku"... Lirik hafal OK? Hahahaa....


Tommy J. Pisa.  Bukan Tommy Page tu.  Hehehe... "Kelmarin, kau masih bersamaku... bercumbu dan merayuuu..."  Perggghhh.. masih hafal jugak!

Tu baru lagu.  Pelakon filem?  Takde maknanya Irwanshah bagai.  Perkenalkan, TORA SUDIRO.  Bukan Tora datang lagi dengan mainan sotong shuffle OK.


Tora Sudiro ni pelakon komedi.  Hensem kan kalau dia serius.  Korang bukak YouTube, cari filem Preman in Love.  Terus jatuh cinta tengok filem tu.   Haahhaha!!!  Aku rasa hampir kesemua filem Tora Sudiro aku dah tengok.  Meh aku kasi list.

Arisan! (2003), 
Janji Joni (2005), 
Banyu Biru (2005)
Ekspedisi Madewa (2006)
D'Bijis (2007)
Quickie Express (2007)[2]
Otomatis Romantis(2008)
Namaku Dick (2008)
Tri Mas Getir (2008)
Laskar Pelangi (2008)
Cinlok (2008)
Wakil Rakyat (2009)
Benci Disko (2009)
Krazy Crazy Krezy (2009)
Preman In Love (2009)
The God Babe (2010)
Roman Picisan (2010)
Mafia Insyaf (2010)

Nah... Kang Tora, liat tuh, aku ngefans banget ma akang... hahahahaha!

... oh ya, jangan lupa bintang baru bakal bersinar, aku gelar dia Zac Effron Indonesia.  Nama dia Fero Walandouw.


Filem pertama lakonan Fero ialah VIRGIN 3.  Dia ni kiut kan????  Ni anak ikan nye spesis ni.  Goreng pon sodap auuuww!  Bila aku tengok si Fero dengan rambut macam ni aku terus teringat pertama kali aku jumpa Encik Suami, rambut dia macam ni tau.  Stylo tau laki akak dulu hahahah!

Tapi.. bila aku tenung balik, dia ni dah seiras sangat dengan Firdaus yang tak jadi masuk AF9 dulu yang tangkap syahdu sib bek tak meraong atas stage tu.  Alerr... yang nak buat Fir Fever tu.  Ingat takkk???


Aarrr ce tengok, ce tengok.  Sama tak?  Seiras tak?  Sila abaikan makcik bulu mata unta pelesu kat sebelah tu.

Oh ya, aku pun freak filem Tamil gak jah.  PRABHAS ialah hero kesukaan aku.

Toksah tanyalah kenapa aku suka filem Tamil but I LOOIIIKEE!!



<--- NANG me NANG me, say that you NANG me ♥ ♥

  • Share:

You Might Also Like

5 ulasan