Kak Lehot Nok Hot di Cats FM | Segmen Inggar Nyawa Ku Koh (Entri Bahasa Sarawak Kelakar Sampai Terburai Abdomen!)

By Mizz Coki - Jun 25, 2011

Bah bah, mintak maap lah mun kitak urang dari Semenanjung sik paham nok apa di kelaka dikereco ku situk. Haruslah aku sik mok kalah sama antap ngan si Oon ya aih.

Anak buah ku si Jac Shazzy ya datang sot nyuruh ku nengar si LEHOT ya wakaakkaka.. nang sik pat tahan nyawa ku,


Layan Snooby? Aku bok arituk nengar perkataaan Snooby ya hahaahaha... Auk aku mok ngereco juwak ko pasal miak nek tok bepesen salah tempat.  Mun ujong minggu eh, dapat nangga macam macam pesen sidak nya di pasar.  Pernah sekali nak, kamek tiga beranak tek mok nangga wayang di Star nun.  Mun dari rumah makey jalan Tabuan ya, tauk kitak urang depan hotel apa hotel lamak ya Fata?? Eh...nok dekat skolah St. Mary ya bah.  Nang masa ya mata hari arum bulak atas palak panas deng.  Cair Fair & Lovely akak ok.  Ada sigek grup tok nang rasa dirik tengah UP ko.  Panas gila kedak hapa ada salah sorang dari geng  tok makey jeket kulit, leather jacket ya bah, makei jegging, tauk tak urang jegging?? Loar jin nok sendat ya bah!  Kakya dipakei agik ngan but.  Ngucap dik, ngucap.  Ya juwak makey reben (Ray Ban) tengah hari mantak, berjalan kaki tengah panas bepesen kedak ya.  Laki ku ngakak tetak lam moto aih. Ya juwak meher, kemaik upa dahla itam berkerak ajak rupa.  Adoh anak sapalah tok.  

Zaman mek urang dolok pun banyak juwak bepesen skalo.  Agik mok UP kedirik kata urang nak.  Ingat sik pesen tahun 1992??? Zaman BOY LONDON.  Astaga.  Haha.  Makey cap nok ada plat besi di tengah terpampang BOY LONDON.  Baju smart.  Loar smart.  Kasut Itali ya. Haha.  Gai ada jak.  Adoi....Lekak ya masuk zaman Rap sidak 4U2C.  Loar petak-petak besar guni baja hahahaha... mun di rumah yah kain ya pakei lapit meja jak deng.  Nak tadik ya maok juak makei jegging, baju sempit.  Zaman mek urang tok, loar besar guni baja, makei wak sweater ada hood ya. Gantung lagik rantey CD di geruk. Haha.. skalo jak rupa.  Aok ada lagik ko.. sebelum ya, masa zaman dak NKOTB tauk apa ya? New Kids On The Block. Yaaaahhh... zaman makei loar beskal.  Loar pendek sempit nok pakei urang bekayoh beskal ya bah.  Dipadan dengan tshirt rona terang sigek semesta alam!  Ingat ku zaman ya, tshirt mesti kaler oren terang, ijo terang kedak highlighter ya haahhaa! Kasut haruslah makei New Balance, kasut sneakers, kasut sport kata kita.

Macam-macam pesen jak zaman aku gik mudak remaja dolok.  Kinek tok?  Hmmmfftt.. zaman pesen Korea dik.  Bulu mata pelesu, legging, jegging ada wak makei but, empuan OK?  Mun mak mertua ku madah PESEN JOMPOT.  Hahaaha.. sabar jak.

Bahahahaha... tido gik.  Dah tengah malam heran jak urang nengar aku ngekek lam bilit tok.



<--- NANG me NANG me, say that you NANG me ♥ ♥

  • Share:

You Might Also Like

4 ulasan