Siapa Pengasas Negeri Melaka? | Entri Parahmeswarah!

By Mizz Coki - Mei 20, 2011

Malam tadi, temankan Gabby buat ulangkaji Kajian Tempatan.  Lepas tu Papa dia buat-buat tanya saja nak test the water lah, pasal Melaka.

Papa:  Ok.  Now tell me, who found Malacca?

Gabby: PARAH-MESWA-RAH!!  -- dengan slang Cina OK? Haha!!
Gambaran rupa paras PARAMESWARA
Papa:  OK... (tahan gelak).  Can you elaborate the history, please?
Gabby:  Malacca's name was taken from a Malacca tree where PARAH-MESWA-RAH was resting by the river.  Then he saw his dog being kicked by a KITTY CAT.  
Papa:  WHAT???? A KITTY CAT!!!!!????? ---  This time saya dah tak tahan dah.  Jawapan paling tak boleh blah di abad ini.

Me:  Adoi nak.... it's a 'pelanduk', it's a deer, a tiny deer like Sang Kancil, not a cat!  Hahaahhaha.....

Agaknya macam inilah rupa hanjing PARAH-MES-WARAH kena tendang.
Harap-harap masa exam nanti dia tak letak 'Parahmeswarah' tu nampak anjing dia ditendang Kitty Cat.  Haha.  Anak Mama ni kadang-kadang secara teori tak betul walaupun practically jawapan dia betul. Tapi yang tak best kalau temankan budak ni buat ulangkaji kita kena loyar burok dengan dia.  Dengan saya sekali dok pot pet pot pet bercerita!! 

So Mama dan Papa wish you the best ye?  Good luck in your exam Gabby!  Kalau markah meningkat naik lagi Papa dah janji nak beli beskal warna pink.  Mesti suka kan?


Kalau rasa citer kat atas comel, sila klik gambar ini.  Thanks
.

  • Share:

You Might Also Like

0 ulasan