Remaja berdepan hukuman denda gara-gara keluarkan kata kesat

By Mizz Coki - Mei 30, 2011

Errrrkkk.. Kata-kata kesat.

KUALA TERENGGANU: Gara-gara mengeluarkan kata-kata kesat terhadap seorang anggota polis, seorang pekerja sebuah butik di Lapangan Terbang Sultan Mahmud (LTSM) berhadapan dengan hukuman denda sehingga RM100.  Nur Syafa Watiha Wahab, 19, dari Kampung Telaga Batin, Seberang Takir didakwa di Mahkamah Majistret di sini hari ini atas tuduhan melakukan perbuatan itu kira-kira jam 1 petang semalam di hadapan LTSM.
Dia dituduh mengeluarkan perkataan "polis bodo" terhadap Konstabel Mohd Hafifi Ali dari Cawangan Pencegahan Jenayah, Balai Polis Gong Badak yang ketika itu menahannya kerana tidak memakai topi keledar ketika menunggang motosikal.  Pendakwaan dilakukan oleh Pegawai Pendakwa, Insp Zainudin Abd Ghani mengikut Seksyen 14 Akta Kesalahn-kesalahan Kecil 1957 yang jika sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman denda tidak lebih RM100. Tertuduh yang memakai baju lokap berwarna ungu dan bertudung hitam mengaku bersalah sebaik pertuduhan dibacakan di hadapan Pendaftar Kanan Mahkamah Seksyen/Masjistret Rusilah Chik.
Hrrmm.. Rasa-rasanya dua-dua ada tension sikit kut.  Sorang tension sebab penat-penat kerja lepas tu kena carut.  Yang budak pompuan tu pun tension sebab mungkin dia lambat kut tergesa-gesa naik motor tak pakai helmet.  Sudahnya hahahhhaha.....Well, kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa.  Lain kali kalau nak carut kena bertempat hahahaha....

  • Share:

You Might Also Like

1 ulasan