Mesti Tengok! Video Ngeri Tsunami di Minami-Sanriku, Jepun

By Mizz Coki - Mei 07, 2011

Wah.

Wah.

Takut.

Saya tak pandai berenang. Serius seriau bila tengok video ni.



Perhatikan betul-betul.  Sila abaikan suara Jepun yang menjerit tah macam ketawa pun ada jugak.  Kejam sungguh tsunami ni saya jadi sedih, takut, seram, berdebar entah bercampur aduk macam rojak perasaan saya bila melihat kejadian ini.  Kita cuma lihat gambar dan video selepas bencana ni terjadi kan tapi inilah video yang benar-benar membuat kita insaf dan kekuasaan Tuhan itu adalah maha besar.  Semoga kita terlindung dari marabahaya tsunami ini.  Be alert!

p/s:  Sedih bila tengok bahagian last, yang beberapa saat terakhir ada sorang lelaki tu try to save another lepas tu dengan dia sekali hilang.  Harus kurus ni, baru dapat cepat berlari kan?  Perenang handalan pun belum tentu dapat selamat dalam tsunami ni.



*** Mizz Coki ***
Pecah kaca atas simen,
Lepas baca harap komen!

  • Share:

You Might Also Like

0 ulasan