Wah Lupa Nak Update Rambut Baru Pendek si Montel!

By Mizz Coki - April 12, 2011

Hari ni terasa macam pendek je waktu berputar kankankan?

Sampai kat ofis, dah pukul 8 pagi.  Mekap, bukak email, bukak FB, tengok cermin, amik minit mesyuarat dan buku nota terus meeting pukul 9:30 pagi sampai 11:30 pagi.  Lepas tu naik atas, balik ofis lagi sambung buat minit mesyuarat tadi.  Kalau siap besok, boleh teruskan dengan minit mesyuarat pengurusan la pulak.

Sedar-sedar dah pukul 1 petang time lunch break.  OK.  Stop kerja sat.  Pergi pantry amik air panas konon-konon nak buat teh misai kucing.  Balik ke meja, ON kan cerek elektrik dan sambung YouTube, citer cam sampah je, tengok filem Indonesia tajuk dia 'Terekam'.  Ewww.. Tak best langsung. Bukak games main Red Alert untuk satu round pastu tengok jam belum pukul 2 petang.  Sambung FB dan cek email pulak.

Itu rambut suda potong daaaa!

Eeeiii saja nak tunjuk rambut panjang dah potong sebab tak sesuai dengan personaliti, konon lah.  Rambut panjang banyak rambut gugur taww.. Pastu tak selesa sebab kulit kepala jenis berminyak senyonyong.  OK.  Bila dah lepas pukul 2 petang sambung lagi buat kerja sampai tak sedar jam dah menunjukkan 4:50 petang.  Apaaa???!!  Cepatnye!  Teh misai kucing tak sempat bancuh so Mizz Coki ambik SlimdietII terus kocak kocak dan minum!  Lega.. walaupun rasa nak muntah, eeeii loya tekak tawww.

Tiba-tiba hati rasa sayu..... kerana teringatkan.....


............................................................


..........................................


............................


..................


............


........


.....



Teringatkan ini!!!!! Hahhahaa... ko Coki jangan .....

Tapi bila Consultant kata Mizz Coki dah hilang lebih kurang 3 kilogram, excuse me 3 kilo ko kata??? Kan baru 3 hari jahhh?????!!!  Biar betik??????!!!!!!!!!!!!  Sah sah ko tu gemok air tau tak??

Terus semangat membara nak berdiet dan memecahkan lagi lemak lemak tepu dan lemak air kat badan.

Aaaaaa... glam world, glam life.. kembalikanlah zaman kegemilangan ku di kampus dahulu....

Amen!!!




*** Mizz Coki ***
Pecah kaca atas simen,
Lepas baca harap komen!

  • Share:

You Might Also Like

3 ulasan