Wachaaa!! Blog Mizz Coki Direview oleh Wacanaku. Thanks!

By Mizz Coki - April 15, 2011

Hahahaaa...



Terima kasih kepada Wacanaku yang telah sudi mencemar duli mereview blog hamba yang tidak popular ini.  Wah, kompak dan padat ya komentar dari bro Wacana buat blog hamba.  Mari kita kopek, eh? kupas....
Pada mulanya aku ingat blog admin ape dah....sebab url dier bloginbm... rupe-rupenyer blog in BM....he he. Belog ni pun dah mantap dah.... cuma ruangan komen jer... dibuat pop up window lagi baik...:) Tambahkan elemen-elemen menarik dalam entri...dan selalu blogwalking.... Mungkin satu hari nanti....akan menjadi blog yang  mantap...:)

Hahaha!  Blog Admin? Hahahahaa... OK bro Wacana biar Mizz Coki jawab satu persatu ye.

1.  Kenapa 'bloginbm'?
Dulu-dulu Mizz Coki muncul berblog dengan blog yang diberi nama WHEN COKELAT WRITES, jadi bila dah diMelayukan menjadi BILA MIZZ COKI MENULIS.  Nak amik senang ingat url so kita letaklah 'bloginbm' gitu.


2.  Pop Up Windows untuk Komen?
Hehehe sebenarnya sebelum bro Wacana buat review Mizz Coki tersalah klik menyebabkan layout bertukar jadi kebanyakan setting kembali ke Default.  Sebelum ini komen memang dibuat pop up untuk memudahkan kerja-kerja mengomen.  Terima kasih sebab remind Mizz Coki so sekarang comment box dah jadi pop up!


3.  Tambahkan Elemen-Elemen Menarik dalam Entri
Tidak dinafikan elemen-elemen yang menarik mampu menarik lebih banyak trafik untuk masuk tetapi itulah Mizz Coki memang buat blog ini seperti diari peribadi tapi kadang-kadang tu ada jugak benda menarik untuk dikongsi bersama.  Well, as you know, I'm doing my best to update you guys with interesting topics so stay tune!

4.  Selalu blogwalking
Well, nak buat pembetulan sikit.  Selalu blogwalking dan tinggalkan komen itu yang sepatutnya.  Mizz Coki dalam sehari paling sikit buat blogwalking sampai 10 blog tapi just jadi silent reader je.  Jalan-jalan blogwalking sambil cari idea la katakan..... OK.  From now on, I will set my new strategies.

Thanks Wacana di atas teguran yang membina.  Mizz Coki akan buat akan berusaha selagi jari jemari kontot ini masih mampu mengetuk keyboard.

Sekian, majulah blogging untuk negara!

p/s:  Rakyat Sarawak, jalankan tugas anda sebagai rakyat Malaysia esok!  Mizz Coki akan membuang undi di Sekolah Kebangsaan St. Faith Kenyalang dan selepas itu membuang lemak dan kemudian menternak lemak sebagai membalas dendam kerana didera on diet seminggu.  Haha.  Ko jangan Mizz Coki, hahahaa...



*** Mizz Coki ***
Pecah kaca atas simen,
Lepas baca harap komen!

  • Share:

You Might Also Like

3 ulasan