Nak Bertumbuk Macam Rocky Balboa!

By Mizz Coki - April 23, 2011

Nak bertumbuk dengan siapa??

Takde sebenarnya tengah syok tengok movie tahun 1982, Rocky III zaman ni Sly Stallone masih belum kembang mukanya dan Mr. T masih kurus wow seiras Evander Holyfield.  Tau sapa Evander Holyfield? Kalau tau takpe, kalau taktau buat buat tau, bukak Google OK?

Nilah rupa Sylvester 'Sly' Stallone sekarang.  Kembang semangkok kauu!


Dah 65 tahun tapi rupa muda 15 tahun!  Orang banyak $$$$ haruslah main cucuk kan? Haha.

Dari kiri:  Sambal Tumis Ayam & Sayur Campur Tumis.  Tumis-tumis untuk lunch!!

Oh ya, hati manyak sinang ini hali.  Selepas dua minggu (genap 14 hari) kontrol makan dan melenjan badan untuk memecah lemak sampai jalan terhincut-hincut sebab galak gila berjalan briskwalking semalam maka hari ni dengan rasminya aku dah hilang 5.5kg dan kurang 11 inci selepas diukur seluruh badan.  Wow!!  Sepatutnya kurang 6.5 kg kalau ikut perkiraan tapi itulah.... aku naik tiba-tiba 1kilo hari Khamis lalu.  Hampeh!  Memandangkan hari ini hari 'Merdeka' so aku masaklah Sambal Tumis Ayam dan Sayur Campur Tumis.  Sekali aje nasi putih untuk seminggu OK?  Petang ni kalau tak panas sangat aku nak bersauna tapi nampak gayanya aku dah banyak keluar peluh sebab jadi bibik, turun naik atas, cuci baju, sapu rumah, masak, cuci pinggan.  Rasa ringan dan tak pening macam selalu. 

Lepas tu rehat kejap konon nak buat window shopping sikit tapi last-last main Facebook sampai petang sampai tertido meleleh ailio atas settee.  Mestilah, kan kita berazam nak menjadikan Malaysia sebagai 'FACEBOOK CAPITAL OF THE WORLD'!!! Yaayyy!! So marilah bersama-sama menjadikan impian kita ini jadi kenyataan.  Senang aje, nak join aku korang KLIK SINI je.

OK.  Masa untuk memasak dinner pulak.  Jumpa lagi esok!



*** Mizz Coki ***
Pecah kaca atas simen,
Lepas baca harap komen!

  • Share:

You Might Also Like

2 ulasan