The Blind Side di HBO - Kisah Benar Tentang Anak Angkat Kulit Hitam

By Mizz Coki - April 29, 2011

Iye iye ajer aritu buat entri pasal Awang Hitam yang menipu gadis-gadis muda tempatan untuk menyeludup dadah aritu.  Well, manusia dah namanya pun orang, we are not perfect.  Bukan semua Awang Hitam tu jahat.  Tengok Barrack Obama.  Hehe.  Ke situ pulak.

Well, kali ini haku just nak share satu movie yang sedang hot kat HBO, berjudul THE BLIND SIDE.  Mengisahkan sebuah keluarga kulit putih iaitu keluarga Tuohy yang kaya raya, elit, vogue dan high class mengambil Michael Oher seorang remaja kulit hitam dari kejiranan ghetto untuk menjadi ahli keluarga baru mereka.


Ini adalah Michael Oher dan keluarga angkatnya yang sebenar.  Sweet kan gambar ni?  Filem ni memang very worth to watch it sebab sangat memberi inspirasi kepada semua orang.  Ada beberapa scene yang menyentuh perasaan seperti bila Leigh Ann hantar Michael masuk universiti, dia cepat-cepat minta diri nak balik sebab sebenarnya dia sebak nak berjauhan dengan Michael.  Sungguh menyentuh naluri keibuan.  Daripada seorang budak yang diabaikan dari segi kehidupan dan pelajaran, Leigh Ann mendidik Michael siap upah personal tutor lagi untuk meningkatkan prestasi pelajarannya sekaligus membolehkan Michael masuk universiti dan mendapat biasiswa.  Selain daripada itu, Michael juga mempunyai prestasi yang sangat bagus dalam sukan 'football' (American Football).  


Kalau Leigh Ann Tuohy boleh buat Michael jadi anak dia tanpa mempedulikan status hidup dan warna kulitnya haku nak menyeru lah kepada kawan-kawan kat luar sana tu especially dari Sarawak.  Kalau korang terbaca blog ini, haku sebenarnya teringin nak cari anak angkat.  Kesian Gabby takde adik huhu.  Tak kisah, lelaki ke perempuan ke haku nak.  Bukan haku tutup kilang dan bukan kilang tak produktif tapi dengan keadaan fizikal macam haku kalau mengandung pun akan membahayakan kesihatan baby.  Sian baby dok dalam bilik sempit haha... serius.  So, kalau korang ada sedara-mara ke, handai-taulan ke, atau ada ibu tunggal yang berkahwin ataupun tidak (kes brek tak makan hehe) kalau derang sudi nak bagi kat Mizz Coki boleh kontek Mizz Coki terus OK?  Mizz Coki tak garang, bagitau lah up-up kan sikit yang aku ibu yang penyayang, comel, baik hati, suka budak-budak, suka masak, nanti baby mesti sihat macam Gabby jugak.  Nak gi Jabatan Kebajikan Masyarakat macam banyak sangat red tab dia, maklumlah gomen Malaysia.  

Bercakap tentang keluarga ni kan, Pizza Hut menawarkan diskaun 50% untuk korang makan bersama family dari Isnin hingga Jumaat.  Kalau selalu haku bawak family makan kat Pizza Hut memang bill cecah RM100 punya bayangkan kalau dapat diskaun 50% tu huuuuuuuuu boleh makan 2 KALI!!.  

Cepat, dapatkan tawaran hebat ini .......................







Klik ---> DI SINI!!






*** Mizz Coki ***
Pecah kaca atas simen,
Lepas baca harap komen!

  • Share:

You Might Also Like

0 ulasan