27 April 2011 - Happy Secretaries' Week Buat Kawan-Kawan P.A. Semua

By Mizz Coki - April 30, 2011


Kamera digital 8 megapixel jenama JENOPTIK buatan Jerman. 


Jam tangan Elle



Hadiah lucky draw - Dinner untuk dua orang di Telang Usan Hotel.

Motif tunjuk gambar semua tu??  Aaarrrr inilah hadiah-hadiah yang saya dapat dua tahun dulu masa ikut seminar sempena Minggu Setiausaha.  Best tak? .... Best kan???  

Tapi sedih gila dah dua tahun tak pergi sebab office takde bajet tapi takpelah sekurang-kurangnya saya PERNAH PERGI.  Memang jealous lah sebab dengar khabar dari kawan-kawan yang pergi seminar ada yang kat sini dan ada yang pergi KL sambil seminar sambil makan angin rehatkan minda sambil buang duit huhu.  

Sedih juga tahun ni sebab lagi takde peluang nak pergi sebab pusat tanggungjawab yang lebih kecil jadi bajet pun terhad.  Bunyi macam melampau kan tapi sekurang-kurangnya inilah masa untuk 'pamper' kan diri sendiri manja-manjalah tu kunun.  Iyelah sebab cuma sekali je dalam setahun dapat berjimba-jimba dengan kawan-kawan satu bidang memang seronok.  Dah bertahun-tahun tak bertemu lepas grad tiba-tiba terserempak so siaplah meraung dan berpelukan sesama sendiri kaedahnya.



Kerjaya ni bunyi macam senang tapi selain menguruskan surat, menaip, menyimpan fail, membuat temu janji, rancangan dan sebagainya, Setiausaha merupakan orang kepercayaan bos.


Satu masa dahulu, kerjaya ini begitu diminati di kalangan wanita kerana ia tampak glamor dan bergaya tetapi mereka cukup profesional ketika menjalankan tugas malah melaksanakannya dengan penuh etika.

Pada masa sama, mereka juga perlu sentiasa proaktif, aktif serta efektif di samping dedikasi dengan kerjaya masing-masing kerana setiausaha ini juga boleh diibaratkan sebagai mata dan telinga kepada sesebuah syarikat ataupun organisasi, tempat mereka bekerja.

Nah.  Itu baru sikit dik non.  Kalau nak tahu 'job description' kami di jabatan kerajaan (jangan ingat orang keja gomen ni goyang kaki ye!!) Sila baca kat sini [KLIK] dan nilaikanlah sendiri.

Bercakap tentang penghargaaan kan, tak lama lagi Hari Ibu, apa kata kita hadiahkan Ibu kita dengan membeli bunga tapi kalau kurang bajet tu korang semua boleh try KLIK SINI so apa lagi, klik lah!



*** Mizz Coki ***
Pecah kaca atas simen,
Lepas baca harap komen!

  • Share:

You Might Also Like

0 ulasan