Perihal Gaji.....

By Mizz Coki - Mac 16, 2011

Tadi kan kita masuk blog sapa tah. Terbaca pasal Cuepacs mohon kenaikan gaji.  Cuepacs ni ye ye aw aw je every year wajib mintak gaji naiklah, bonus naiklah, tapi yang pasti berat badan kita makin naik, ye dakk?

Fahamilah memang orang gomen gaji tecik.  Tak caya????  Yang kasihan-wal-kesian ialah jawatan kita.  Dulu-dulu sebelum diUpgradekan (memang tak payah upgrade pun sebab kiterang layak OK?), gred jawatan untuk Setiausaha ialah N17 dan dikenali sebagai Pembantu Tadbir (Kesetiausahaan) walhal semua graduan UiTM.  Korang percaya tak gaji pokok Mizz Coki yang masuk bekerja pada Oktober 2000 adalah sebanyak...jeng jeng jeng... RM874.30 sebulan!!!!!!!  Sekarang gaji tu sama besar dengan gaji kerani tau tak?? RM800 tu cukup-cukup bayar loan kereta dan petrol tau.  Nasib baik ada elaun yang kecil-kecil buat menampung keperluan hidup.  Wah macam skrip Bersamamu TV3, kehkehkeh....

Gambar Cilok:  Telefon ada 4 bijik atas meja, lepas tu workstation L shape besar gila.  Ada rak cermin lagi.  Boss, I need one of these can anot???  Can lah.. can lah... .  

Mulai tahun lepas syukran, gred kita dah di'natural' kan.  Jadi sekarang gred kita dah sama dengan Penolong Pegawai Tadbir dan dikenali dengan nama SETIAUSAHA PEJABAT, N.27. Terima kasih Bang Najib (jangan marah Kak Ros..haha).

So, merasalah Mizz Coki upgrade diri sendiri dari memakai Fair & Lovely ke Olay Total Effects hahahahha APEKAH KAITAN?  Takdelah..gurau je.  Kisah benar ni, Olay Total Effects sebenarnya untuk time kerja sebab dapat menutup noda tapi tipis.  Kita guna Olay yang ada tint of foundation tu.  Fair & Lovely pulak kita pakai untuk keluar hujung minggu tau.

OK tu aje membebel lebih kurang, kerja tak sebanyak mana pun, weii... kita blogging kat rumahlah sekarang, kenapa cakap takde fullstop ekk?  Kelebihan jadi secretary ni selain dari menaip dengan pantas dan tangkas. Wahhhhh... saja nak show off kat korang yang kita lusa cuti.. cuti khas, cuti apa dia? 

Tungguuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!





*** Mizz Coki ***
Pecah kaca atas simen,
Lepas baca harap komen!

  • Share:

You Might Also Like

6 ulasan