Bila Suami Masuk Wad - Bahagian 1

By Mizz Coki - Mac 31, 2011

23 Mac yang lalu Nyung Nyung dimasukkan ke wad perubatan kerana 'Young Hypertension'.  Tension kerana mulut becok isterimu kah wahai suamiku? Hahahaa...  Sebenarnya penyakit dia ni lama dia dah tanggung, disuruh berubat takmo.  Amik ko orang degil.  Haaa..degilllah lagi.  Intention nak pergi ke hospital sebab dia dah tak larat lagi dah.  Tidur dah tahap duduk, nafas semput, berjalan kaki 3-4 langkah pastu nak pitam.



Suasana di satu sudut di Pusat Kecemasan dan Trauma, memang trauma Mizz Coki menunggu suami tercinta yang sedang dirawat di Zon Merah.  *berdebar.


Sah.  Ni masa mula-mula masuk ke Wad Perubatan di tingkat 8.  Kesian bila tengok dia begini.  Itulah. Lenkali jangan degil.


Yang ni apsal lak termenung yang oi?  Ooohhh, boring ye.  Kalau dulu-dulu pergi hospital/klinik taklah check-in kat 'hotel 5 bintang' ni.  

Mizz Coki dengan rasminya menjadi jururawat tak bertauliah menjaga suami tercinta selama 5 hari 4 malam.  Mizz Coki ada banyak kerja nak dibuat lepas ni.  Kerja pejabat lah, masak untuk orang sakitlah, heeheh... kena jaga pemakanan budak nakal sorang ni.

Nanti Mizz Coki buat sambungan cerita kat hospital lagi ye.  Ada banyak adventures yang kita telah lalui bersama!




*** Mizz Coki ***
Pecah kaca atas simen,
Lepas baca harap komen!

  • Share:

You Might Also Like

2 ulasan