TIPS: Pernah Tak Kantoi Masa Surf Internet Waktu Kerja?

By Mizz Coki - Februari 10, 2011

Entri ni bukan nak ajar korang jadi dak jahat dowh. Ini entri saja untuk cover line baekk punya bila nyaris kantoi waktu surfing tenet nak nak time tu time keja tengah melambak.

Bayangkan time tu korang dah pening kepala, otak dah sandat gila, so why not taking a break? Bukan isi perut yang oi, tapi ni ha, bukak games ke, Facebook ke, Twitter ke, baca blog orang lain ke dan sewaktu dengannya. Dalam kes I ni, I suka tengok movie Tamil dan Telugu kat ofis. Tengah masyuk kan... tiba tiba.... BOSS MASUK BILIK!!!

Jangan bimbang! Ada caranya untuk tukar window display kurang dari 3 saat. Fuish.  Gaban tukar baju pun kalah taw!

Cara 1:

Cuba korang tengok keyboard. Tekan logo Windows dan 'D' akan 'menghaibkan' aktiviti anda. Lepas boss keluar boleh sambung balik.
Cara 2:
Satu lagi bukak extra window, pura-pura lah korang tengah type guna MS WORD. OK, perhatikan keyboard. Nampak tak keyboard uol? Klik Alt + Tab dan korang akan ke window yang lain. Hehe. Macam kes I , haruslah terus terbukak MS WORD depan mata. Hehe. "OH RAJIN NYA MY SECRETARY! WOW!"

Tapi harus diingat, janganlah mengada-ngada nak aplikasikan kaedah ini ketika menonton YouTube (nak nak time tu filem Tamil tengah ON) atau saja gatal-gatal nak menonton filem lucah filem dewasa.  Choy!

Bayangkan imajinasi boss korang, iyelah korang kusyuk dan rajin menaip tapi pc korang mengeluarkan bunyi-bunyian pelik. Hahahaa.. I tak tanggung uols!

Haha kantoi ko Prabhas sikit lagi kepala ko landing kat nasi lemak awek tu.  Huhu
Pagi ni I baru habis menonton filem CHATRAPATHI lakonan Prabhas (mantap! mantap!) kat YouTube.  Haruslah status Facebook pun cakap Tamil kaedahnya.  Haha!  Chitt!  Poodaaaahh!

Oh ya, selamat berjaya untuk yang baru mencuba.  ♥ ♥ ♥ ♥



*** Mizz Coki ***
Pecah kaca atas simen,
Lepas baca harap komen!

  • Share:

You Might Also Like

4 ulasan