Dadah untuk Orang Suka Mengantuk Kat Ofis

By Mizz Coki - Februari 09, 2011

Hehehe..

Hehehe..

Hah!  Tajuk di atas tu propa sebenarnya.  Actually, I nak cerita pasal benda ni yang I cucuk kat hidung tiap-tiap hari.  Nostril inhaler ni I gelar 'Stick Stick Nose'.  Bajet nama manjalah tu.  Setiap bulan memang I beli stick ni kat Guardian.  I suka brand Hurix sebab lebih lasting dan jimat berbanding dengan Vicks.

I memang boleh dikatakan bergantung kepada benda ni sebab banyak membantu dari segi pernafasan.  I kan ada asma so I sedut benda ni setiap kali nak turun ke bilik mesyuarat dan voila!  Semput pun hilang dengan sendirinya.

Lepas tu, I ni senang kena asma kalau ada flu.  Jadi memang kena puff inhaler 2x sehari.  Sejak addicted dengan benda ni I dah jarang-jarang guna puff tu dan jarang juga kena flu..  Tapi yang paling best kalau part mengantuk tu.  Ambik je stick ni sumbat kan kat hidung dan hmmmmm... SEGAR!!  Kat purse memang standby 2 batang.  Kat ofis pun ada 2 batang jugak.  BANYAKNYA????!!!!



Bukan bermakna sekali beli tu sampai 4-5 batang tapi hidup kena kreatif jugak.  Walaupun murah tapi bila kita kali darab tolak campur boleh tahan jugak dalam setahun tu.  Jadi cara penyelesaiannya ialah meRECYCLEkan batang ni tadi.  Tapi macam mana???


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ 
♥ 



Kat rumah uols mesti ada Minyak Angin Cap Kapak (M.A.C.K) kan???  Haaaa!!!  Apa lagi, jangan buang kalau stick anda sudah habis.  Ambik M.A.C.K tu dan cuss cus cuss!  Buat sampai 10x, kalau rajin buatla sampai 100x pun takpe, janji lobang idong korang tahan.

So, adakah anda orang yang kami cari?

Cucuk sekarang & nikmati sensasinya!!!!





*** Mizz Coki ***
Pecah kaca atas simen,
Lepas baca harap komen!



  • Share:

You Might Also Like

7 ulasan