Tips: Jangan Buang Kulit Limau Mandarin @ Lokam

By Mizz Coki - Januari 27, 2011

Sekarang dah melambak lambak dengan limau mandarin atau lokam siti situ sana sini kankankan???  So, biasalah musim dekat CNY ni boleh jimatkan duit beli pil Vitamin C sebab lokam ni murah sangat dan boleh makan berkilo kilo.  Haha.  Nafsu kau sesungguhnya mengatasi akal cetekmu Mizz Coki.  Harharhar.



Ada insan yang baik hati sedekah satu guni heeheh,, melampau, satu plastik besar buah lokam ni untuk semua orang kat ofis.  Jadi abang ofis boy pun bagilah 2 biji sorang.  Uhh, best buah ni.  Suka sangat.

Sebenarnya kulit buah lokam ni I jarang jarang buang taw.  Apa?? Taaaak.. I tak makan kulit dia tapi I ada satu tip untuk korang yang suka pada harum haruman, nak nak kalau haruman tu tahan lama dan murah serta menjimatkan.

Kopek lokam ni dulu ye pembaca semua?
Eh? Jangan buang dulu kulit dia.  Masukkan ke dalam plastik pembungkus tadi .

Nak buat apa dengan kulit limau tadi?


Haaaa..sekarang letaklah bungkusan kulit tadi dengan plastik terbuka, jangan diikat ya, ke dalam drawer laci atau pun kabinet, ataupun almari kat rumah dan pejabat.

I belajar ni dari my cousin.  Bila kulit limau tu dah kering barulah boleh dibuangkan ke tong sampah.  Percayalah, kabinet dan drawer anda akan harum semerbak.

Harummmm!!

Bukan harum sundal malam.. Harum buah oren gitu!





*** Mizz Coki ***
Pecah kaca atas simen,
Lepas baca harap komen!



  • Share:

You Might Also Like

1 ulasan