WEI! LEPAS BERAK, FLUSH LAH PLEASE?

By Mizz Coki - Disember 20, 2010

Ini bukan kali pertama.

Minggu lepas telefon ofis lama tanya kabar.  Dalam sibuk sok sek sok sek, timbul cerita yang my ex-asst, Surie terjumpa benda yang tak sepatutnya tertinggal dalam mangkuk tandas.  Paham-pahamlah korang ek?  Ish.  Tak habis-habis perangai pengotor minah-minah kat ofis lama ai ni.  Kesian Kak Nyabot, cleaner ofis lama ai tu.

Sudah beberapa kali my friend ni terjumpa 'kayu balak terapung' dalam mangkuk tandas.  Eeii!  Tak adil.  Ini tidak adil!!  Tiada keadilan langsung.  Pfftt..


Ish bayangkan kalau taik tu terapung macam ni?? Akakakak..... Yuxxxx

Susah sangat ke nak flush?  Kalau air tu masih belum penuh dalam tangki, susah ke nak tunggu barang 2-3 minit???  Ingat, kita ni berpelajaran jadi beradablah sikit.  Tak bertamadun langsung.  Sakai.  Jakun.  Kampungan betul.  Macam masyarakat zaman Paleolitik pulak tak tau nak flush lepas berak.  Bangang.

Lepas tu, taulah korang cebok lepas berak.  Ni kat bahagian tandas cangkung.  Perangai sekor-sekor macam babi.  Lepas cebok susah ke nak jirus lantai?  Kakak cleaner tu sampai tau korang makan apa sebelum berak.  Serpihan serdak sayur dan cili (dah makan sayur pun nak show off lagi!!)sampai bersepah.  Pengotor gila.

Mentang-mentang ada cleaner.  Iyalah, derang sekolah memang tak tinggi, pasal tu jadi cleaner jadi janganlah letak standard korang lebih rendah dari cleaner.  Cleaner pun tahu jaga kebersihan tandas.  Tak malu.

"WUIH.  BESAR NYE NOKS. SEBATANG SEBATANG TIMBUL KAU!!" LOL

Zahir aje, pergi ofis pakai lawa-lawa, mekap tebal, aksesori penuh, henbeg branded tiruan.  Bila buang taik perangai macam monyet.

Tak tau malu.

Lain kali berak dalam parit, senang cerita.!




--------------------------------------
http://www.emocutez.com Komen pleaseee!!!

  • Share:

You Might Also Like

1 ulasan