SUNNY HILL ICE CREAM - AI LAIIIKK!

By Mizz Coki - Disember 08, 2010

(kereta yang parking banyak banyak tepi jalan tu semua pencinta eskrem Sunny Hill.  Ramai gila orang haritu)


Deyyy!!!  Hari mendung kelabu nak hujan boleh Nyung Nyung bawak ai dating makan eskrem klasik veteran evergreen kat Sunny Hill? Orang Orang Kuching, sapa tatau eskrem ni memang bukan orang orang Kuching OK? :p



(Kena berbaris, cuma satu barisan dibenarkan.  PANJANG GILA!!)

Eskrem kat sini memang terkenal dengan kelazatan dan rasanya yang very ol skool omputih kata.  Nyung Nyung dulu skolah kat Sunny Hill, jadi hari hari memang mesti pekena paling koman pun satu kon eskrem vanilla bila balik skolah sambil tunggu bas.


(ESKREM SPESEL.  RM 4.30.  PERISA VANILLA + STOBERI, DITABURI KACANG TANAH TUMBUK DAN JAGUNG LEGO MANIS LEMAK BERKRIM.  OH ADA SENTUHAN HIRISAN BUAH PEACH.  ENAK BANGET!)

Betapa jakunisme nya ai, inilah kali pertama ai merasa eskrem ni.  Khennnn??? Merasalah jadi anak dara pingitan tak boleh keluar rumah sesuka hati jadi waktu remaja dara sunti ai memang tak pernah merasa eskrem ni.  Memang puas hati.  Lain kali nak ajak satu famili sekali makan sini.  Seronok bila lihat famili beramai ramai makan tak kira bangsa dan agama.  Kat sini korang boleh beli roti bantal sekali untuk buat sandwich eskrem.

Haritu kita makan 2 pinggan special dan satu mangkuk besar eskrem vanilla dicurah sos karamel.

SEDAP WEH!!!!

  • Share:

You Might Also Like

1 ulasan